1,2 mil. kn subvencija za zagrebački turizam

Bez autora
Dec 29 2011

Zagrebačka županija od danas do 27. siječnja iduće godine provodi natječaj za dodjelu nepovratnih potpora u iznosu od 1,2 milijuna kuna u 2012. za organiziranje gospodarskih, tradicijskih, kulturnih, sportskih ili drugih manifestacija na području županije koje potiču razvoj turističke djelatnosti. Svrha je tog natječaja, kao i prethodnih godina, obogaćivanje turističke ponude i pozicioniranja Zagrebačke županije kao zanimljivoga turističkog odredišta. Zainteresirani za dodjelu tih potpora uz popunjen prijavni obrazac za natječaj obvezno moraju priložiti program, organizacijski i financijski plan te prikaz i argumentaciju okolnosti koje utječu na vrednovanje same manifestacije. Županija sufinancira do 50 posto troškova manifestacije, a pojedini korisnik može kandidirati najviše tri manifestacije, dok ukupan iznos svih dodijeljenih potpora ne može biti veći od 100 tisuća kuna po korisniku. Zagrebačka županija za turizam u idućoj godini je predvidjela malo više od tri milijuna kuna.

1,2 mil. kn subvencija za zagrebački turizamZagrebačka županija od danas do 27. siječnja iduće godine provodi natječaj za dodjelu nepovratnih potpora u iznosu od 1,2 milijuna kuna u 2012. za organiziranje gospodarskih, tradicijskih, kulturnih, sportskih ili drugih manifestacija na području županije koje potiču razvoj turističke djelatnosti, izvijestili su iz županije.

Svrha je tog natječaja, kao i prethodnih godina, obogaćivanje turističke ponude i pozicioniranja Zagrebačke županije kao zanimljivoga turističkog odredišta.

Zainteresirani za dodjelu tih potpora uz popunjen prijavni obrazac za natječaj obvezno moraju priložiti program, organizacijski i financijski plan te prikaz i argumentaciju okolnosti koje utječu na vrednovanje same manifestacije.

Županija sufinancira do 50 posto troškova manifestacije

Županija sufinancira do 50 posto troškova manifestacije, a pojedini korisnik može kandidirati najviše tri manifestacije, dok ukupan iznos svih dodijeljenih potpora ne može biti veći od 100 tisuća kuna po korisniku.

Dodajući da su tekst natječaja i prijavni obrasci na web-stranicama Zagrebačke županije www.zagrebacka-zupanija.hr, iz te županije ističu da je Zagrebačka županija za turizam u idućoj godini predvidjela malo više od tri milijuna kuna.

Subvencije i turističkim agencijama

Od toga osim 1,2 milijuna kuna za organizaciju manifestacija važnih za županiju, 450 tisuća kuna predviđeno je za financiranje razvojnih projekata u turizmu, 225 tisuća kuna za promidžbu manifestacija, a za Turističku zajednicu Zagrebačke županije 700 tisuća kuna.

Za subvencioniranje rada turističkih agencija predviđeno je 150 tisuća kuna, za projekte Turistički suvenir 100 tisuća kuna, za Info kiosk 200 tisuća kuna, a za edukaciju u turizmu 50 tisuća kuna.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik